Жениез спечели 12-ия етап, нов лидер във Вуелтата

Пореден ползотворен ден за бегълците на Vuelta a Espana донесе и нова смяна на лидерската фланелка. Александър Жениез (Ag2r La Mondiale) спечели етапа, а Хесус Ерада (Cofidis) облече червената фланелка.

За пети ден на Вуелтата през тази година група на бегълците реши победата помежду си. Жениез и Ерада бяха част от група от 18 колоездачи, която се оформи по Алто де Кадейра, едно от двете изкачвания от трета категория по типичния труден терен в Галисия.

След като ден по-рано Movistar и Mitchelton-Scott имаха сериозно противоречие кой да води колоната, сега двата тима позволиха разликата да стане 11 минути преди да увеличат темпото в последния час на състезанието.

25 км преди финала от бегълците останаха 8, а Ерада бе от тези, които бе изтърсени. Той обаче продължи своята борба, защото бе наясно, че е възможно да се превърне в лидер.

В същото време във финалния спринт Жениез изпревари Дилан Ван Баарле (Sky), а Марк Падун взе третото място, след като помагаше в групата на своя съотборник в Bahrain-Merida Винченцо Нибали.

Ерада завърши на 2:32 минути зад Ерана, но въпреки това на 9:05 пред основната група, в която бяха и фаворитите за генералното класиране.

Испанецът започна деня на 22-о място в генералното класиране на 5:45 минути, но сега е първи, на 3:22 пред Йейтс, който има една секунда преди Алехандро Валверде.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори