Роан Денис оправда очакванията и спечели пролога във Вуелтата

Роан Денис (BMC) оправда всички очаквания и спечели индивидуалното бягане по часовник, с което стартира третия за годината Гран тур – Vuelta a Espana. По този начин австралиецът облече първата лидерска фланелка в състезанието.

Той даде време с 6 секунди по-добро от това на Михал Квятковски (Sky), а европейският шампион Виктор Кампенертс (Lotto-Soudal) остана трети, на 7 секунди.

В голяма част от етапа около Малага на първа позиция бе Дилан Ван Баарле (Sky), поставил първото време под 10 минути по трасето от 8 км.

Нелсон Оливейра (Movistar) бе първият, който победи холандския шампион в часовника, финиширайки за 9:56. Скоро обаче Квятковски даде време с 10 секунди по-добро от това на Оливейра.

Изглеждаше, че Денис трябва да покаже наистина най-доброто от себе си, за да заеме първата позиция. Той обаче го направи с време от 9:39 минути. По този начин австралиецът вече може да се похвали, че е обличал лидерските фланелки на всяка една от трите големи обиколки.

Денят бе доста разнообразен за фаворитите в генералното класиране. Най-добре от тях се представиха Вилко Келдерман, Бауке Молема и Стивън Краусвайк, съответно с времена 10:02, 10:09 и 10:09.

Ричи Порт, който бе измъчван от болест в последните дни, очаквано не даде впечатляващо време и завърши за 10:30. Винченци Нибали премина трасето за 10:19, за колкото го направиха още Тибо Пино и Адам Йейес. Секунда по-бавен бе Фабио Ару.

Наиро Кинтана направи добър часовник за своите стандарти с 10:10, а същото може да се каже за Михел Анхел Лопес с 10:14. Ригоберто Уран разочарова с 10:24, с колкото бе и лидерът на Sky във Вуелтата Давид Де Ла Крус.

Денят бе добър за испанските надежди. Йон Исагире даде девето време с 10:01, а брат му Горка и Алехандро Валверде бяха с 2 секунди по-бавни.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори