Нибали взе първия планински етап, Фрум оглави Вуелтата

Винченцо Нибали (Bahrain-Merida) спечели третия етап на Vuelta a Espana, след като атакува от лидерска група на фаворитите във финалния километър. Давид де ла Крус (Quick-Step Floors) и Крис Фрум (Sky) оформиха топ 3, а по този начин британецът облече лидерската фланелка на Вуелтата за първи път в шест години.

Крис Фрум и Sky отново използваха първия планински етап, за да направят мощна атака и да заявят големите си амбиции за Vuelta a Espana. Техният аванс все пак е крехък, така че всичко най-интересно предстои.

Атаката на Фрум се случи по изкачването от втора категория Корнелия след перфектна акция на Sky в планините на Андора.

Мощта на Фрум и съотборника му Джани Москон изпрати Алберто Контадор в края на групата, а следващата акция на Микел Ниеве намали групата до само 15 колоездачи като от лидерите отпадна Уорен Баргил (Team Sunweb).

Единствено Естебан Чавес успя да последва Фрум по спускането, но в последствие двамата бяха застигнати от Ромен Барде и Фабио Ару, а в последствие и от по-голяма група с Винченцо Нибали, Давид де ла Крус, Николас Роуч, Тиджей ван Гардерен и Доменико Позовиво.

Роуч бе първият, който атакува в последния километър, но Нибали нямаше проблеми да го застигне при оставащи 400 метра и да грабне победата.

Фрум бе спечелил и междинния спринт за бонус от 2 секунди, а с трите секунди за третото място си осигури и първото място в генералното класиране. Той има аванс от 2 секунди пред Де ла Крус и дуото от BMC Роуч и Ван Гардерен. Най-големият губещ за деня бе Алберто Контадор, който загуби 2:33 от големите си конкуренти.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори