Мечтан край за Контадор, Фрум влиза в историята

Алберто Контадор не можа да влезе в топ 3 на генералното класиране на Vuelta a Espana, но направи мечтан край на кариерата си със спечелването на кралския етап на Вуелтата. В същото време Крис Фрум завърши (Sky) завърши трети и с поредното перфектно представяне си осигури трофея във Вуелтата, а с това и влизане в историята като първият колоездач, спечелил Тур дьо Франс и Вуелта в един сезон в тази последователност.

Контадор нямаше победа през този сезон, но в последното си голямо състезание направи именно това по ужасяващото изкачване на Англиру. Фрум пристигна на финала 17 секунди по-късно заедно със съотборника си Ваут Пулс и с широка усмивка на лице, защото знаеше какво значи това. В неделя за него остава просто да стигне до Мадрид, за да узакони невероятния успех.

Винченцо Нибали (Bahrain-Merida) имаше проблеми, но все пак успя да лимитира загубите и да запази второто място в генералното класиране, на 2:15 минти зад Фрум. Вилко Келдерман (Sunweb) се оказа големият губещ, след като имаше проблеми по бруталното изкачване и загуби мястото си на подиума, което бе заето от Илнур Закарин (Katusha). С победата си Контадор се изкачи на четвърто място, а Келдерман влиза в последния етап като пети.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори