Де Хендт спечели интересния 19-и етап, без промени в челото

Томас де Хендт (Lotto-Soudal) спечели интересния 19-и етап на Vuelta a Espana. Белгиецът, който е сред най-активните във Вуелтата, спечели спринта на бегълците, оставяйки зад себе си Харлинсон Пантано (Trek Segafredo) и Иван Гарсия Кортина (Bahrain Merida).

В същото време Крис Фрум (Sky) удържа на атаките на Алберто Контадор (Trek Segafredo) и не позволи да загуби време от конкурентите си.

Де Хендт бе част от ранно откъснала се група от 19 колоездачи, към която в последствие се присъединиха още. Най-изявение имена в нея бяха той, Николас Роуч, Ромейн Барде и Руи Коща, но Гарсия бе този, който опита решителна атака по последното изкачване.

Той обаче бе прихванат и така сринт трябваше да определи победителя.

Роуч тръгна първи в него с оставащ още един километър. Гарсия изпревари ирландеца и изглеждаше, че ще сложи край на чакането на Испания за победа на тазгодишната Вуелта. Само че Де Хендт не мислеше така и с отлична атака го изпревари за първото място, а бързият финал на Пантано му осигури второто място.

2 етапа преди края и преди решителния съботен планински такъв, Фрум води с 1:37 на Винченцо Нибали, Вилко Келдермен е трети на 217, а Контадор пети на 3:44.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори