Армее с първа победа, Фрум увеличи аванса пред Нибали

Сандер Армее (Lotto Soudal) постигна първа изобщо победа в своята кариера като бе най-бърз в планинския 18-и етап на Vuelta a Espana.

31-годишният белгиец прекара деня в челото, бе перфектен през цялото време и в крайна сметка премина сам финалната линия, след като се откъсна от колегата си в челото Алексей Лутсенко (Katusha). Казахстанецът финишира втори на 31 секунди. Топ 3 с изоставане от 46 секунди оформи Джовани Висконти (Bahrain-Merida).

Всички те бяха част от елитна група от 20 колоездачи, които се откъснаха по-рано през деня като в нея бяха и имена като Матео Трентин и Жулиен Алафилип.

Сред фаворитите за генералното класиране Фабио Ару направи успешна атака като в един момент бе на 1:40 пред останалите. В крайна сметка обаче той финишира само с 14 секунди пред Фрум.

Денят бе отличен за британеца, който в края атакува Винченцо Нибали и финишира с 20 секунди пред италианеца.

Така авансът му в генералното класиране бе увеличен на 1:37 минути. Вилко Кердерман е трети на 2:17. Илнур Закарин е четвърти на 2:29, а Контадор оформя топ 5 на 3:34.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори