Фрум загуби време по Лос Мачукос, изненадващ победител

Крис Фрум (Sky) бе подложен на голямо изпитание в 17-ия етап на Vuelta a Espana и в крайна сметка загуби секунди спрямо всички свои големи конкуренти.

Иначе австриецът Щефан Денифл (Aqua Blue Sport) спечели етапа със смела самостоятелна акция от откъсналата се група за деня, с което спечели историческа първа етапна победа за ирландския Професионален Континентален отбор в неговия дебют в Гранд туровете.

Финалът бе най-тежкият изобщо във Вуелтата, а Денифл имаше перфектни крака и заслужено стигна до най-големия момент в своята кариера.

Интересното обаче бе зад него. Алберто Контадор (Trek) атакува от пелотона по ниските склонове на Алто де лос Мачукос, за да опита да стигне до победата, но малко не му достигна. Той финишира на 28 секунди зад Денифл.

Зад него Фрум показа, че има проблеми и не бе в състояние да остане с конкурентите си. На финалната линия Мигел Анхел Лопес (Astana) изпревари Винченцо Нибали (Bahrain-Merida), Илнур Закарин (Katusha) и Рафа Майка (Bora-Hansgrohe) за третото място, на 1:04 зад Денифл.

Фрум не успя да остане със съотборника си Микел Ниеве в последните два километра и завърши 14-и на 1:46. Така той загуби 42 секунди от Нибали и Закарин, и малко по-малко от Келдермен и останалите.

Така в генералното класиране авансът му пред Нибали бе стопен на 1:16, Келдерман е на 2:13, а Закарин на 2:25. Контадор остава пети, но вече само на 3:34.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори