Vuelta a Espana 2015 с много планински етапи и финал в Мадрид

70-ото издание на Vuelta a Espana ще отбележи завръщането на обиколката в Мадрид, след като през 2014-а финалът бе в Сантяго де Компостела.

Тежкото 21-етапно състезание ще стартира със 7.4 км отборен часовник в Марбея, на 22 август /събота/ и ще завърши с парад около центъра на испанската столица на 13 септември.

Както обикновено, организаторите са включили доста планински етапи като 9 такива правят своя дебют в състезанието. Най-тежък изглежда 11-ия етап в Андора, в който за 138 км колоездачите трябва да минат през 6 изкачвания. Вуелтата включва и 39-километров индивидуален часовник през Бургос в 17-ия етап.

Предпоследният етап е и последният планински като той е в покрайнините на Мадрид. След него в последната неделя е традиционният парад по булевардите на столицата.

Най-вероятно миналогодишният шампион Алберто Контадор няма да защитава титлата си, тъй като приоритет за него през сезон 2015 е Giro d’Italia и Tour de France. Вторият от 2014-а Крис Фрум също е под въпрос.

Сред фаворитите за момента са считани съотборниците в Movistar Алехандро Валверде и Наиро Кинтана, както и звездата на Katusha Хоаким Родригес.

„Това е Вуелта като предишните, много изискваща и с експлозивни финали“, сподели Валверде след обявяването на трасето. „Без съмнение, ще бъде хубаво състезание за зрителите. Тези от нас, които ще се борят за генералното класиране, ще трябва да внимават всеки ден.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори