Линдеман спечели седмия етап, Фрум загуби време

От третия опит Берт-Ян Линдеман (LottoNL-Jumbo) успя и спечели седмия етап във Vuelta a Espana.

Холандецът вече на два пъти беше в откъснали се групи, но на първото сериозно планинско предизвикателство в тазгодишното състезание успя да оцелее от ранната откъснала се група, за да спечели пред младока Иля Кошевой (Lampre-Merida) и един от фаворитите Фабио Ару (Astana), който в последното изкачване атакува от групата на големите имена и успя да постигне аванс пред съперниците си.

Ценно време загубиха Крис Фрум (Sky) и Тиджей ван Гардерен (BMC), които изостанаха в последните два километра като Фрум завърши на 1:03 минути зад Линдеман като така изостана с 34 спрямо Ару, а Ван Гардерен бе на почти минута зад италианеца.

Лидер в генералното класиране остава Естебан Чавес (Orica-GreenEdge) с 10 секунди пред Том Думолин (Giant Alpecin). Наиро Кинтана, Алехандро Валверде и Дан Мартин финишираха в групата на Чавес, Ару вече е осми, а Фрум изпадна от топ 10 до 12-о място на 1:22 минути зад Чавес.

Снимка: facebook.com/lavuelta

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори