Дегенколб спечели последния етап на Вуелтата

Ару узакони първата си победа в Гранд Тур

Джон Дегенколб (Giant-Alpecin) спечели последния етап на Vuelta a Espana в Мадрид, а Фабио Ару (Astana) имаше спокоен ден и финишира безпроблемно, за да узакони своя триумф в генералното класиране.

За Дегелколб и за Giant-Alpecin победата дойде след шока в предпоследния етап, когато Том Думолен изпусна червената фланелка. Дори холандецът обаче изглеждаше щастлив на награждаването като заяви, че е доволен от победата на Дегенколб.

Денят бе белязан от шестчленна откъснала се група, която обаче никога не успя да създаде аванс от повече от 30 секунди. Спокойната атмосфера не последния ден бе променена единствено при междинния спринт, в който Алехандро Валверде (Movistar) грабна точките и така изпревари Хоаким Родригес (Katusha) в битката за зелената фланелка.

Бе ясно, че победителят ще бъде решен с финален спринт, а Giant-Alpecin поеха контрола в последните 1500 метра и Дегенколб нямаше проблеми да завърши първи, следван от Дани ван Попел (Trek) и Жан-Пиер Друкер (BMC).

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори