Роуч спечели 18-ия етап на Вуелтата, Думолен запази аванса пред Ару

Николас Роуч постигна първата си индивидуална победа с фланелката на Sky, след като бе най-бърз в 18-ия етап на Vuelta a Espana.

Роуч успя да стигне до успеха, след като победи във финалния спринт на откъсналата се група Хаймар Зубелдиа (Trek). Трети завърши Хосе Гонсалвес (Caja Rural), който също бе част от откъсналите се колоездачи.

Много интересно бе и сред фаворитите. Фабио Ару (Astana) започна етапа с 3 секунди пасив спрямо лидера Том Думолен (Giant-Alpecin) и бе решен да го заличи, заради което на 6 пъти по финалното изкачване опита да се откъсне от холандеца. Колоездачът на Giant-Alpecin обаче бе перфектен и се справяше с всяка атака на Ару като дори на свой ред на няколко пъти опита успорения.

В крайна сметка двамата завършиха заедно и така Думолен се доближи на още една стъпка до големия триумф във Вуелтата. Ару остава на 3 секунди зад него при оставащи 2 етапа, но като че ли именно 18-ият етап бе най-добрият му шанс до края да направи разлика на лидера. Трети в класирането остава Хоаким Родригес на 1:15 минути. Иначе групата на фаворитите бе предвождана от Алехандро Валверде на 38 секунди след Роуч.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори