Vuelta a Espana: Португалец със страхотна победа в 13-ия етап

Фабио Ару запази лидeрската фланелка

Нелсон Оливейра (Lampre-Merida) постигна страхотна самостоятелна победа в 13-ия етап на Vuelta a Espana, след като по великолепен начин се отскубна от откъсналата се група за деня с оставащи по-малко от 30 километра, запазвайки аванса си до финалната линия в Тарасона.

Португалецът, който е многократен шампион по часовник на страната си, успя да направи солиден аванс по спускането на последното изкачване за деня, след което използва часовникарските си качества, за да поддържа и дори увеличава аванса си до самия край.

Оливейра кара сам повече от 20 километра, но успехът му до голяма степен се дължи и на съотборниците му Рубен Плаза и Валерио Конти, които свършиха отлична работа в забавянето на темпото в догонващата група и стопираха всяка една атака.

Лидерът Фабио Ару завърши без проблеми в основната група, а след отказването на Крис Фрум, още един от конкурентите му имаше сериозни проблеми. Наиро Кинтана се бореше с температура и раздразнен стомах, заради което изостана на първото изкачване. Той все пак се съвзе и до края успя да не изгуби време от италианеца като всички фаворити завършиха на 4:48 минути зад победителя.

Зад Оливейра, Жулиен Симон (Cofidis) водеше откъсналата се група и завърши втори на 1 минута, следван от Николас Роуч (Sky).

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори