Ланда №1 в Кралския етап на Вуелтата, Ару е новият лидер

Крис Фрум е големият губещ от етапа

Микел Ланда (Astana) стигна до победа в 11-ия етап на Vuelta a Espana с великолепно представяне в планината по време на Кралския етап в тазгодишното издание на Вуелтата.

Етапът бе определен и като един от най-тежките в цялата история на Гранд туровете с шест изкачвания и височинен финал в общо 138 км.

Големият губещ от него се оказа Крис Фрум, чиито амбиции бяха до голяма степен заличени, след като катастрофира рано в етапа и няколко изкачвания преди финала изостана драстично от конкурентите си, за да завърши с изоставане от над 8 минути, което сложи край на шансовете му за крайната победа.

С изключение на Фрум, всички фаворити бяха в група до последното изкачване. Astana доминираше темпото заради присъствието на Ланда, Ару, Луис Леон Санчес и Дарио Каталдо.

Ланда атакува мощно по последното изкачване и не остави шансове на конкуренцията. Ару от своя страна също атакува в опита си да направи преднина на конкурентите си и в крайна сметка успя да натрупа време пред Наиро Кинтана и Алехандро Валверде, докато Хоаким Родригес (Katusha) с много усилия запази амбициите си живи.

В крайна сметка Ланда завърши с 1:22 минути пред Ару, а трети е Иън Босуел (Sky) на 1:40. Пурито е пети на 1:59 минути, а досегашният лидер Том Думолин (Giant-Alpecin) девети на 2:59.

В генералното класиране Ару води със 27 секунди пред Родригес и 30 пред Думолин. Следват Рафал Майка (Tinkoff-Saxo) на 1:28, Естебан Чавес (Orica GreenEdge) на 1:29 и Алехандро Валверде (Movistar) на 1:52. Кинтана е девети на 3:07, а Фрум е 15-и на 7:30.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори