Валверде над всички в първото сериозно изпитание във Вуелтата

 

Алехандро Валверде (Movistar) се справи великолепно в първото по-сериозно изпитание във Vuelta a Espana и спечели шестия етап, който бе и първият с финал на изкачване.

До последните километри на етапа големите фаворити в генералното класиране останаха заедно като изключение правеше липсата на Ригоберто Уран. Всички останали обаче караха заедно като преди последния километър групата се намали до десетина колоездачи.

Задачата на Валверде бе да помага на своя съотборник Наиро Кинтана като за целта испанецът водеше колоната. Хоаким Родригес (Katusha) бе първият, който атакува при оставащи 700 метра и за момент изглеждаше, че Пурито ще запази аванса си. Валверде обаче настигна сънародника си, а зад тях се оформи група от трима – Кинтана, Крис Фрум (Sky) и Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo). Малко след това Фрум и Контадор се залепиха за двамата лидери като единствено Кинтана остана по-назад.

В последните 200 метра Валверде направи решителна атака, на която никой не успя да реагира. Втори завърши Фрум, а трети Валверде – и двамата с времето на победителя. На 8 секунди зад тях бе Пурито, а на 12 Кинтана.

В генералното класиране Валверде излезе начело с 15 секунди пред Кинтана, 18 пред Контадор и 22 пред Фрум.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори