Дегенколб грабна последния шанс за спринтьорите на Vuelta a Espana

Джон Дегенколб (Giant-Shimano) постигна четвъртата си победа на Vuelta a Espana, справяйки се със съпротивата на Майкъл Матюс (Orica-GreenEdge) и Фабиан Канчелара (Trek) в спринтовия финал в А Коруня.

17-ият етап най-вероятно бе последният шанс за спринтьорите да се изявят във Вуелтата, а успехът отново показа, че Дегенколб ще бъде един от главните заподозрени за успех на индивидуалния старт на Световното първенство в Понферада по-късно през месеца.

Група от петима откъснали се колоездачи водеше през почти целия състезателен ден, а от нея до края останаха само Роън Денис (BMC) и Елиа Фавили (Lampre-Merida). Двамата се съпротивляваха на гонитбата на основната група, която успя да ги прихване едва в последния километър.

Ситуацията в генералното класиране се запази. Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) е с червената фланелка, следван на 1:36 минути от Алехандро Валверде (Movistar) и на още 3 секунди от Крис Фрум (Sky).

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори