Хеседал спечели 14-ия етап, Контадор запазва лидерската фланелка

Райдър Хеседал (Garmin-Sharp) спечели 14-ия етап на Vuelta a Espana на Ла Камперона, след като успя да изпревари Оливер Зауг (Tinkoff-Saxo) при оставащи по-малко от 100 метра от финалното изкачване. Третото място остана за Иманол Ервити (Movistar). Тримата бяха част от откъснала се група, която се оформи рано в етапа, а лидерите им позволиха да завършат преди тях.

В същото време фаворитите в генералното класиране водеха люта битка помежду си. Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) остана с червената лидерска фланелка, но бе изненадан от Крис Фрум (Sky). Той се присъедини към групата от катерачи, предвождана от Контадор и дори ги изпревари в последните метри.

Тази негова атака му позволи да завърши със 7 секунди пред испанеца и да се изкачи на трето място в класирането на 1:13 минути зад Контадор. Още секунди пасив записа Алехандро Валверде, който все пак остава втори на 42 секунди. Четвъртият, който все още може да мисли за първото място пък е Хоаким Родригес, чийто пасив е 1:29 минути.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори