Голям провал за Кинтана в часовника, успех за Мартин и нов лидер във Вуелтата

След един ден пауза, във вторник във Vuelta a Espana бе време за индивидуално бягане по часовник, което доведе до интригуващи резултати и сериозни размествания в челото на генералното класиране.

Победата в етапа отиде при главния заподозрян в часовниците Тони Мартин (Omega Pharma-QuickStep), който премина 36.7 км за 47:02 минути. На 15 секунди зад него остана съотборникът му Ригоберто Уран, който с отличното си представяне се завърна сред претендентите в генералното класиране, изкачвайки се до третото място.

Третата позиция в часовника пък бе за Фабиан Канчелара (Trek) с пасив от 18 секунди. Четвърти, с 39 секунди по-бавно от Мартин, завърши Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo), a towa му осигури и червената фланелка на лидер преди 11-ия етап.

В очакванията бе досегашният първенец Наиро Кинтана (Movistar) да сдаде лидерството, но колумбиецът буквално се сгромоляса заради глупава грешка в състезанието. На спускане Кинтана реши да си оправя шпайка, не прецени един остър завой, не успя да го вземе и се преби тежко. В първия момент изглеждаше, че Кинтана ще сложи край на участието си във Вуелтата, но след няколко минути той все пак стана и завърши етапа. Резултатът от всичко това обаче беше изпадане от топ 10 и изоставане от 3:25 минути спрямо Контадор.

Денят бе изненадващо лош и за Крис Фрум (Sky), който загуби над минута и половина спрямо Контадор и вече е пети на 1:18 зад испанеца. Втори в класирането е Алехандро Валверде (Movistar) на 27 секунди, а освен Уран, пред Фрум и е победителят от 9-ия етап Уинер Анакона (Lampre-Merida) на 1:12.

klasirane-etap 10

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори