Вуелтата започна, Movistar спечели отборния часовник

 

Vuelta a Espana 2014 официално стартира с отборното бягане по часовник в Херес, което бе спечелено от тима на Movistar, както се случи и преди 2 години в Памплона.

Трасето на откриващия етап бе 12.6 километра, а при 30 градуса температура Movistar проведе отлично състезание, в което първи през финалната линия премина Джонатан Кастровиехо. Така испанецът облече червената лидерска фланелка преди втория етап в неделя.

Cannondale също направи чудесно състезание и изненада другите фаворити с второто си място, на 6 секунди зад победителите. Orica-GreenEdge завършиха само на стотни от секундата зад тях на трето място, което също бе изненада предвид факта, че големите специалисти в часовника не са в състава за Вуелтата.

За двамата лидери на Movistar Алехандро Валверде и Наиро Кинтана най-важното е, че натрупаха добра преднина пред главните си съперници. Tinkoff-Saxo и Алберто Контадор са седми на 19 секунди, а Sky с Крис Фрум са още по-назад – на 27 секунди.

Вторият етап в неделя е дълъг 174.4 км от Алгесирас до Сан Фернандо. Прякото излъчване по Евроспорт започва в 17.45 часа.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори