Ару изпревари Фрум за победа в 18-ия етап

Фабио Ару (Astana) изпревари Крис Фрум (Sky), за да стигне до победата в 18-ия етап на Vuelta a Espana. Двамата бяха част от групата на фаворитите, която се откъсна от основната група в самия края на етапа, а по последното изкачване Ару и Фрум се отскубнаха от испанската тройка Валверде, Контадор и Родригес, за да заемат първите две места в етапа.

Валверде зае трета позиция, водейки двамата си сънародници, но триото отново показа, че не е в състояние да работи добре заедно и в следствие на това завърши с 13 секунди зад Ару и Фрум.

Голяма откъснала се група беляза етапа, но през цялото време бе ясно, че тази група няма да издържи. Краят на етапа включваше две кратки, но стръмни изкачвания, а при тях никой не можеше да удържи на темпото на фаворитите.

Ару изскочи пръв, а Фрум го последва при 1500 метра преди края на изкачването. Авансът от 13 секунди означаваше, че Фрум изпревари Валверде на второто място в генералното класиране.

Контадор остана лидер, а Фрум е на 1:19 секунди. Валверде пък остава на 1:32 минути, но на трето място. Родригес и Ару запазиха съответно четвърто и пето място.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори