Vuelta a Andalucia: Валверде започна с успех в пролога

Алехандро Валверде (Movistar) бе най-бърз в дългия 7.3 километра пролог на Vuelta a Andalucia. Валверде влезе в състезанието като победител в пролога от миналия сезон, а сега повтори упражнението и по този начин започна по отличен начин защитата на шампионския си трофей от преди година.

Бързата скорост на испанеца доведе и до комична ситуация. В един от завоите, Валверде настигна водещия го мотоциклет и трябваше да мине отстрани, за да не се удари в него. Състезателят на Movistar постигна време със 7 секунди по-бързо от това на втория Том Думолин (Giant-Shimano) и с 9 пред своя съотборник Йон Исахире.

Sky нареди своите колоездачи в топ 10, като Васили Кириенка, Джерант Томас и Брадли Уигинс заеха следващите три места в рамките на една секунди и с изоставане от 13 и 14 секунди зад Валверде. Техният съотборник Ричи Порт е осми, а преди него е Хави Морено (Movistar). Топ 10 допълват Симон Гешке (Giant-Shimano) и Хаймар Зубелдиа (Trek).

В същото време Саша Модоло (Lampre-Merida) спечели първия етап на Volta ao Algarve, възползвайки се от перфектно извеждане на своя съотборник Руи Коща, който пък завърши втори, следван от Алесандро Петаки (Omega Pharma QuickStep).

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори