Валверде не се изплаши от Sky и постигна трета победа в Андалусия

1780129_839515639407269_1049426819_o

Алехандро Валверде (Movistar) продължи да доминира в Обиколката на Андалусия. Испанецът постигна трета поредна етапна победа и така се доближи максимално до това да спечели състезанието за трета поредна година.

Валверде не се притесни от бързото каране на колоездачите на Sky, издържа на тяхното темпо по финалното изкачване и от своя страна атакува в правилния момент, за да стигне до успеха. Луис Леон Санчес (Caja Rural) също направи впечатляващ етап и финишира втори със своя български велосипед Vivelo. Даниел Наваро (Cоfidis) допълни изцяло испанската призова тройка, след като направи няколко атаки в последния километър, но силите му не стигнаха да задържи първото място.

Въпреки усилията на Sky, Ричи Порт трябваше да се задоволи с петото място и така вече изостава с 20 секунди спрямо Валверде в генералното класиране.

Група от седем колоездачи се отскубна от пелотона още в началото на етапа като тяхното темпо бе доста добро, но все пак неизбежното се случи 10 километра преди финала и те бяха застигнати от останалите.

Sky пое контрола над събитията, а по изкачването голяма част от колоездачите изпаднаха от групата и така в последните километри в челото остана само елитна група от няколко колоездачи. Получиха се няколко атаки, но никой не успя да се справи с финалния удар на Валверде в последния завой.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори