Валверде продължава да доминира в Андалусия

Алехандро Валверде (Movistar) продължава да доминира в Обиколката на Андалусия. След като бе най-бърз в пролога, испанецът спечели и първия етап на престижното състезание. Валверде финишира пръв по 186 километровото трасе между Малага и Жаен, оставяйки разлика от 4 секунди с втория Бауке Молема (Belkin) и третия Давид Ребелин, който е съотборник на Николай Михайлов в CCC Polsat.

Във финалните километри най-активен бе отборът на Sky, но в крайна сметка Валверде се възползва от тяхната работа, а най-добре класираният представител на Sky бе Ричи Порт, завършил четвърти с времето на Молема и Ребелин.

По този начин тазманиецът се изкачи на второ място в генералното класиране, на 19 секунди зад Валверде. Луис Леон Санчес (Caja Rural), завършил пети в етапа, е трети в класирането с 21 секунди пасив.

Movistar бе най-активният отбор в застигането на откъсналата се група, която бе постигнала аванс от 3 минути при оставащи 30 км. 20 км по-късно лидерите вече бяха застигнати, а Sky пое определянето на темпото с поставяне на няколко колоездачи в топ 10, но планът им се провали.

Валверде с помощта на Йон Исагире изпревари състезателите на Sky, за да финишира пръв. Молема опита да постигне скоростта на испанеца, но усилията му стигнаха за второто място.

В същото време в Обиколката на Алгарве, Михаел Квятковски спечели втория етап, с 6 секунди пред Руи Коща и Алберто Контадор. Квятковски пое лидерството в генералното класиране, следван от световния шампион Коща.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори