Фрум си го върна на Контадор в Андалусия, поведе със секунда

 

Битката между Крис Фрум и Алберто Контадор във Vuelta a Andalucia продължи с пълна сила и в четвъртия етап на състезанието като този път ролите бяха разменени и Фрум нанесе тежък удар на своя съперник.

В петък британецът бе победен от Контадор по финалното изкачване на Хазаланас като изглеждаше, че в този момент Фрум не е в нужната форма да се противопостави на големия си съперник.

В събота обаче Фрум разби тези предположения на пух и прах, успявайки да изпревари Конта и дори да поведе в генералното класиране.

Четвъртият етап завърши с изкачване на Аланадас, в което Sky диктуваше темпото. Фрум направи атака при оставащи 2 километра до финала като Контадор успя да се залепи за велосипеда му и двамата продължиха заедно пред други.

Едва 200 метра по-късно обаче Контадор вече не успяваше да издържи на темпото на Фрум, който видя слабостта на съперника си и се изстреля мощно напред.

Британецът стигна комфортно до финала, а въпреки спринта си накрая, Контадор пресече линията едва на 28 секунди след него, което изкачи Фрум начело в генералното класиране с едва една секунда пред испанеца. Така всичко ще се реши в последния етап в неделя.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори