Вторият кръг на BG Urban Series през погледа на Velocafe.bg

Тази неделя в Габрово се проведе ежегодното състезанието по градско спускане. То беше втори и последен кръг от BG Urban Series 2016, организирано от Concept Creative, с помощта на община Габрово.

Състезанието се организира за пета поредна година, като част от традиционния габровски Карнавал.

Както и в Плевен, състезанието предизвика голям интерес от страна на колоездачите и в него взеха участие над 100 състезатели.  Те бяха разделени в 6 категории, като в най-елитната категория мъже 18+, безапелационен победител стана Стивиан Гатев, от отбора на Bike House Bikes. Пълното класиране може да видите тук.

13282621_476805675844797_854243023_o

Трасето беше с дължина малко повече от 1 km, като започваше с преминаването на стълби и малка асвалтова част. Продължаваше със серия от скокове и виражи, горска част и навлизаше в летния таетър. Накрая завършваше със серия от стръмни стълби и голям скок.

В началото на деня, по време на  тренировъчните спускания, имаше кални участъци, поради поройния дъжд предната вечер, но до квалификациите и финала трасето беше почти изцяло изсъхнало. Дъжд заваля и след края на състезанието, но за награждаването отново спря.

На финала имаше много зрители, които допринесоха за зрелището и неповторимата емоция от състезанието.

Състезанието завърши с няколко контузени състезателя, на които нашият екип пожелава бързо възстановяване. До няколко дни ще може да видите всички снимки от състезанието на нашия сайт.

Ето и крайното класиране за сериите, което се определяше като сбор от времената дадени в състезанията в гр. Плевен и гр. Габрово:

Жени

1. Виктория Генова (Riders United)
2. Виктория Гончева (Pro Team Samokov)
3. Маргарита Христова

Твърдаци

1. Стефан Павлов (Vivo)
2. Васил Денчев (Underground Riders)
3. Александър Иванов (Vivo)

Мастър 30+

1. Любомир Тодоров (Drag Zone)
2. Камен Недков (Ram Bikes)
3. Милан Димов (Riders United Drop-in)

Юноши 15-17

1. Калоян Кисьов (Underground Riders)
2. Теодор Мавродиев (Vivo)
3. Денислав Ангелов (Extreme Motion)

Мъже 18+

1. Стивиан Гатев (Bike House Bikes)
2. Росен Ковачев (Gravity)
3. Мартин Ненчев

Българските градски серии се проведоха успешно за втора поредна година в България и предизвикаха страхотен интерес сред състезатели и публика. Събитията тази година се проведоха благодарение на Община Плевен, Община Габрово, БМВ България и др.

 

Състезанието имаше паричен награден фонд  от над 2000 лева, както и много предметни награди, предоставени от спонсорите на събитието – БМВ България, Мегатайм ЕООД, Ram Bikes, магазин Drop IN Bike и Animal България.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори