Втори етапен успех за Баргул, авансът на Нибали бе намален

Лорен Баргул (Argos-Shimano) завоюва втори етап в тазгодишната Vuelta a Espana, след като изпревари Ригоберто Уран от Sky във финалния спринт на днешния 16-и етап от Граус до Арамон Формигал. Младият французин атакува по склоновете на последното изкачване на Формигал и въпреки смелото каране от страна на Уран, във финалните метри Баргул бе този, чийто велосипед премина първи финиша.

В битката за генералното класиране, Винченцо Нибали (Astana) загуби секунди спрямо конкурентите си. Италианецът имаше проблеми в последните три километра, а в същото време Крис Хорнър (RadioShack), Алехандро Валверде (Movistar) и Хоаким Родригес (Katusha) предприеха офанзивно каране и успяха да наваксат част от изоставането си спрямо Нибали, който все пак остава с червената лидерска фланелка.

След първата голяма победа на Баргул в Кастелдефелс, сега французинът отново демонстрира огромния си потенциал и заслужено достигна до втория си етапен успех във Вуелтата. Той атакува в началото на последното изкачване и с много бързо темпо успя да направи аванс от 30 секунди на група от много по-известни и опитни категачи. Въпреки че километър преди финала Уран успя да настигне Баргул, талантът отказа да се предаде.

Във финалните метри изглеждаше така сякаш колумбиецът се е преборил за победата, но Баргул го изпревари с мощен спринт.

Трети, на 3 секунди зад двамата, завърши Бартош Хузарски (NetApp-Endura), който се опита да настигне Баргил и Уран, но в крайна сметка не му достигна малко.

По-надолу по изкачването, ситуацията изглеждаше под контрол за Нибали преди Алехандро Валверде да предприеме атака. Родригес първи се включи към съотборника си, а после се присъединиха Валверде, Хорнър и Пино. След като бе безгрешен в последните няколко етапа, сега Нибали показа първи признаци на слабост и даде надежди на съперниците си за крайната победа в състезанието. Въпреки че италианецът върна малко от изоставането си, в крайна сметка той загуби 22 секунди спрямо Хорнър и сега води в генералното класиране с 28 секунди пред американеца. Третият Валверде също намали пасива си, който сега е 1:14 минути.

Във Вуелтата предстои втория почивен ден, след което следват последните 5 етапа в състезанието.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори