Всеки колоездач трябва да гледа това видео!


Нещо, което велосипедистите по време на каране много често забравят, е наличието на т.нар. „мъртва точка” на огледалата за обратно виждане на автомобилите и другите участници в движението. Посланието на видеоклипа е, че нито един от велосипедисти по дължината на камиона не може да се види от мястото на водача в кабината. Друг е въпросът, че мястото им въобще не е там, защото такъв тип изпреварване определено би попаднал в категорията „рискови”.

Не забравяйте, че „мъртвата точка” на автобусите и камионите е по-голяма, отколкото си мислите. Силно ви съветваме да не предприемате изпреварване на товарни автомобили на пътя.

Напомняне за всички колоездачи, че само защото вие виждате камиона (или автобуса), не означава, че камионът или автобусът може да ви види. Тъй като шофьорите няма да видят вашето присъствие преди предприемането на определена маневра, препоръчително е да имате клаксон или силна тромба, която да привлече вниманието им.

Velocafe.bg
  • черната е най-отпред щото тя заминава първа при този ляв завой ! 😀

Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори