МВР: Все повече инциденти с велосипедисти в София

Тревожна статистика публикуваха от пресцентъра на Министерството на Вътрешните работи, свързана с велосипедистите в София. По данни от отдел „Пътна полиция”- СДВР през тази година произшествията с колоездачи са с почти 40% повече в сравнение с миналата.

От началото на годината до момента служители на отдел „Пътна полиция’- СДВР са извършили проверка на 247 велосипедисти. При 95 от тях са установени сериозни пропуски, свързани основно с неправилно движение по пътното платно и с липса на светлинно обозначаване. От началото на годината досега са настъпили 80 пътно- транспортни произшествия, в които са участвали велосипедисти, като в 48 от случаите те са пострадали. Произшествията с участието на колоездачи са се увеличили с 38 % в сравнение за същия период на 2012 година, когато са били 58. Въз основа на анализа на данните служителите от отдела апелират към велосипедистите за повече взискателност съм собствената им безопасност, както и за повишено внимание от страна на шофьорите към тях, пише сайтът на МВР.

Това увеличение по всяка вероятност се дължи на факта, че в столицата има все повече колоездачи, но именно това трябва да ни прави и по-отговорни. Нека бъдем добре екипирани и да спазваме правилника за движение, за да бъде нашето пътуване с велосипед приятно и безопасно.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори