Валверде с втора победа в Каталуня, Порт поведе в класирането

 

Алехандро Валведе (Movistar) стигна до втора етапна победа в Обиколката на Каталуня, след като се отскубна от селектирана група от фаворити, сред които обаче не бе лидерът в генералното класиране Барт Де Клерк (Lotto Soudal), за да стигне сам до финала.

Валверде се отскубна от групата при оставащи 3 километра и никой не успя да отговори. Ригоберто Уран (ETixx-Quickstep) бе най-близо до испанеца, завършвайки втори на 5 секунди зад него, водейки групата. Паоло Тиралонго (Astana) не позволи на Ричи Порт (Sky) да вземе бонус, завършвайки трети пред австралиеца.

Това обаче беше достатъчно на Порт, за да поведе в генералното класиране, след като досегашният лидер Де Клерк не успя да издържи на темпото. Порт води с 5 секунди пред Доменико Позовиво (AG@R La Mondiale), 7 пред Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) и 16 пред Валверде.

Шестият етап в събота е предназначен за спринтьорите и най-вероятно всичко ще бъде решено в неделя, когато колоездачите ще правят 8 обиколки около Монджуик в Барселона.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори