Каталуня: Катастрофите не спряха Ван Гардерен в кралския етап

Тиджей ван Гардерен (BMC) отвърна по най-добрия начин след много тежката катастрофа, която претърпя в третия етап на Обиколката на Каталуня и ден по-късно стигна до успеха в планинския четвърти етап.

Ван Гардерен се справи с късната атака на Ричи Порт (Sky), който също може да бъде доволен, тъй като премина на второ място в генералното класиране, на 21 секунди зад новия лидер Барт де Клерк (Lotto-Soudal).

В сряда Ван Гардерен загуби 16 минути заради катастрофата си и приключи с шансовете си в генералното класиране, но в четвъртък демонстрира класа. 3 километра преди края на изкачването на ски центъра Ла Молина в Пиренеите, състезателят на BMC се отскубна от група от 20 силни колоездачи, а темпото му не позволи на никой да го настигне.

Порт завърши на 3 секунди зад американеца, а на 8 секунди зад победителя бе група от трима, включваща Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo), Даниел Мартин (Cannondale) и Вилко Келдерман (LottoNL-Jumbo).

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори