Ван Гардерен покори Валтер, Родригес остава лидер

Тиджей ван Гардерен (BMC) спечели кралския етап в Обиколката на Каталуня, който завършва с финал на върха Валтер 2000 в едноименния ски курорт.

В мъглата на финалното изкачване, американецът успя да победи в спринт Ромейн Барде (Ag2r La Mondiale). Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) е трети на 3 секунди зад дуото, следван плътно от лидера в генералното класиране Хоаким Родригес (Katusha). Миналогодишният победител в този етап Наиро Кинтана (Movistar) допълни топ 5 с пасив от 5 секунди.

С четвъртото си място Пурито запази първото място в генералното класиране, а Контадор остава втори, но вече със секунда по-близо до сънародника си – на 4 секунди. Ван Гардерен е трети с пасив от 7 секунди.

Очакваше се етапът да донесе големи разлики между претендентите, но много ниските температури не позволиха това. През цялото време почти всички колоездачи вървяха в пакет, като единствено се оформи малка откъсналата се група от четирима, които обаче бяха настигнати в подножието на финалното изкачване.

При оставащи 6 километра Лорен Баргул (Giant-Shimano) осъществи атака. На 2 километра от финала обаче французинът вече бе загубил сили и бе застигнат, а в този момент Крис Фрум (Sky) проведе атака, подобно на тази в миналия етап, като и този път тя бе неутрализирана от Алберто Контадор, който изпревари британеца.

В този момент изненадващо Ван Гардерен отпраши напред в компанията на Барде като американецът успя да се справи с французина за първото място.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори