Мезгец с втора победа в Каталуня

 

Лука Мезгец (Giant-Shimano) затвърди доброто си представяне на състезанието в Каталуня. Във втория етап от Матаро до Жирона словенецът завоюва втора победа пред Роберто Ферари (Lampre-Merida) и Даниеле Рато (Cannondale).

С днешния бонус от 10 секунди Мезгец не само запази първото място в класирането, но и увеличи преднината си на върха. Той има 14 секунди аванс пред Ферари и Лейт Хауърд (Orica GreenEdge), а Рато и Юлиан Алафилип (Omega Pharma) са на 16.

Все пак очакванията са в следващите планински етапи своята класа да покажат претендентите за генералното класиране и да заемат челните места.

„Измръзвах на колелото и не бях сигурен, дали краката ми ще издържат на спринта“, сподели победителят след днешния дъждовен етап. „500 метра преди края не бях в много добра позиция, но когато започна спринта се почувствах много добре. Радвам се, че показах, че вчерашната победа не е просто случайност.“

Километър преди края нямаше изявени лидери в състезанието, но постепенно се образуваха няколко групи. Сред първите девет се получи ожесточена битка, в която словенецът се оказа най-издръжлив и с време 3:57:49 часа взе победата за втори пореден ден.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори