Вoйнеговци

Назаем от hiperturshia.com

Автор на описанието на маршрута: Красимир Великов

Стара планина: разделя България на Северна и Южна. На запад се простира до реките Търговишки Тимок и Височица, а на изток, при нос Емине достига до Черно море. Най-високият връх на Стара планина е връх е Ботев – 2376 м. От планината извират реките Лом, Огоста, Янтра, Русенски Лом, Камчия.

Войнеговци: „Разположено на няколко километра от легендарното Локорско, село Войнеговци също има какво да покаже! Предложеният маршрут е кръгов, с профил XC, но в края на 2015-та започнахме работата по изграждане на скокчета и други палави елементи, с цел приобщаването му към т. нар. Байк парк Локорско (BPL). В този смисъл, до средата на 2016-та би трябвало профилът рязко да отиде към ендуро-трасе.

Ниво: по възможностите на всеки, поради факта, че скокчетата са встрани от пътеката и не са задължителни

Дължина:  9,62 км. Денивелация:  изкачване- 375 м, спускане- 335 м.


войнеговци

войнеговци профил

GPS:  http://www.gpsies.com/map.do?fileId=wvlbduiprskdbqvq

За още интересни маршрути във Витоша и други планини, посетете http://www.hiperturshia.com/pismena-Routes+in+Bulgaria-29.html или прочетете другите ни статии в секция „Маршрути“.

* „ВЕЛОКАФЕ БГ“ ООД не носи отговорност за съдържанието, точността и коректността на описанието, gps-следата и състоянието на маршрута. Съветваме колоездачите да не надценяват уменията си и да избират подходящи за нивото им пътеки в планината. Ако имате някакви корекции или забележки по отношение на маршрута, нашишете го като коментар под статията или ни пишете на info@velocafe.bg

 

Гост автор
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори