Включват колокроса в Зимните Олимпийски игри?

Съществува вероятност колокросът да бъде включен като спорт в Зимните Олимпийски игри! Тази възможност ще бъде разисквана на среща между представители на Международния колоездачен съюз и Международния олимпийски комитет, твърди белгийският вестник Het Nieuwsblad.

Тази новина е поредно признание за атрактивността на добиващите все по-голяма популярност колоездачни състезания, които се провеждат в зимния период, когато в шосейното и планинското колоездене има пауза.

Според изданието, правилото, че всички състезания на Зимната Олимпиада трябва да се провеждат на сняг или на лед, може да бъде променено, за да бъдат включени в програмата колокроса и крос-кънтри бягането.

Това не е първият път, в който от МОК обмислят да включат колокроса към Зимната Олимпиада. През 2009-та различни национални федерации водеха разговори затова, но тогава не се стигна до положителна развръзка.

Ако колокросът бъде включен в олимпийската програма, това би означавало, че и националните федерации ще инвестират повече пари в тази атрактивна дисциплина, а защо не да започнем да виждаме състезания по колокрос и у нас?

А ако все още не знаете какво е колокрос, можете да разберете от нашата статия по темата ТУК! В раздела ни за колокрос пък може да прочетете информация за всички големи състезания до момента през сезона.

[wppa type=“album“ album=“1″][/wppa]
Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори