Страхотен жест: Олимпийски шампион дарява наградата си на своя детски колоездачен отбор

Поредното доказателство, че големите спортисти са и големи хора

Страхотен жест на олимпийския златен медалист Елиа Вивиани. Италианецът разкри, че планира да дари наградата от 75 хиляди долара, която получи от Италианския олимпийски комитет, на колоездачния клуб, в който е започнал да тренира като дете.

Вивиани спечели златото в Рио в тежката дисциплина омниум като остави зад себе си Марк Кавендиш и Ласе Норман Хансен във вълнуващото финално състезание по точки.

Това бе един от осемте златни медала за Италия в Бразилия, но страхотната отдаденост на Вивиани в шестте дни на състезания го превърна в истински любимец на нацията.

Всеки златен медалист на Италия получи специална награда от 75 хиляди долара от местния олимпийски комитет.

Вивиани обаче реши много благородно да дари своята сума, за да помогне за развитието на колоезденето в района около своя дом във Верона.

„Обмислям какво точно да направя с наградата. Искам да помогна на младите колоездачни отбори в моя местен район, тези, в които израснах“, сподели Вивиани.

„Искам да даря нещо и на външния велодром Пескантина, близо до Верона, където всичко започна за мен. Там се научих да се състезавам на пистата и искам да помогна на други местни деца да се състезават на пистата“, допълни олимпийският шампион.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори