Алексиев и Алексиева спечелиха Витоша 100

Александър Алексиев и Ивета Алексиева са големите шампиони при колоездачите във Витоша 100км!

Алексиев, който е сред най-добрите българи и в планинското, и в шосейното колоездене, измина стоте километра около Витоша за 4 часа и 11 минути и така малко след 10 часа премина финалната линия!

По принцип Алексиев кара предимно на шосето като от началото на годината е част от парижки отбор, но това не му попречи да победи категорично конкуренцията в Обиколката на Витоша.

Той бе първи още на първата контрола на 32 км и през цялото време методично увеличаваше аванса си през най-сериозния си конкурент Емил Стойнев. Стойнев, който е триатлонец, завърши втори на 5:30 минути спрямо Алексиев. Топ 3 пък допълни 20-годишният Лъчезар Ангелов с време 4:29:44 часа.

При дамите Ивета Алексиева, която е сред най-изявените ни представителки в аматьорското колоездене, разби конкуренцията. Състезателката на Velocity завърши за 6:05:32 часа и поне към 12 часа е единствената финиширала дама.

 Четвърти при мъжете е Владислав Гюров, следван от Алекс Иванов. Шести е световният шампион от 2017 по ски ориентиране Станимир Беломъжев, а Бойко Танчев е седми, Калин Русев осми, Александър Минчев девети, а топ 10 затваря Минко Банчев.

Тепърва трябва да завършат повечето участници. На старт застанаха 1181 мъже и 90 жени.

Да не забравяме и дуатлонците, които ще имат няколко часа за почивка преди в полунощ да се отправят по същото трасе, но само с помощта на своите крака. Те са 80 при мъжете и 6 при дамите.

Резултатите на живо можете да следите тук!

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори