Викат 17-годишен в националния отбор за Европейското на писта

Младият колоездач на „Цар Симеон 1898“ Николай Генов ще бъде повикан в предствителния мъжки национален отбор на България за предстоящото Европейско първенство на писта във Франция, информира „Темпо Нюз“.

17-годишният пловдивчанин е в плановете на националния селекционер Денчо Минев, заедно с родната звезда и рекордьор в пистовото ни колоездене Мирослав Минчев от КК „Спринт“ – Разград.

Както е известно двамата, заедно с пазарджиклията Станилав Киров представяха България и на Балканиадата в Гърция пред април, която се проведе на олимпийския колодрум в гръцката столица Атина.

Сега европейско първенство на писта за мъже мъже елит ще се проведе от 19 до 23 октомври във Франция и ще събере голяма част от световния пистов елит.

Повиквателната на младежкия национал Николай Генов при мъжете няма да бъде изненада, след силните стартове на пловдивчанина в предишния спортно-състезателен сезон, смятат специалистите.

Преди малко повече от година Нико направи фурор със силното си представяне – спечелени 5 шампионски титли и 2 вицешампионски, на държавното лично-отборно първенство по колоездене на писта при юношите старша възраст. Тогава талантливият пловдивчанин блесна с отлична спортна форма и тактика, като на пистовия шампионат Генов обра златните медали при юношите старша възраст и младежите в традиционните индивидуални дисциплини – бързина чрез отстраняване, бързина на 1000 метра от място, 3000 метра индивидуално преследване и скрач.

После Ники за „десерт“ спечели със съотборниците от „Цар Симеон 1898” вицешампионски титли на 4000 метра отборно преследване, както и в дисциплината италианско преследване.

Сега Генов обаче ще дебютира за пръв път на Европейско първенство за мъже, като вълнението, но и амбициите му са големи.

„Не се притестнявям, че ще бъда абсолютен дебютант на Европейското във Франция. Ще се целя във възможно повече призови класирания. Ще дам всичко от себе си, имам сили за успешно представяне както на „издръжката“, така и в бързината и на италианското преследване. Освен това, националното трико много задължава, във всеки старт ще мисля, че на гърдите си нося герба на България“, коментира Николай Генов.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори