Автобусната ВелоВитоша – с над 1 500 превозени до Витоша велосипедисти за един сезон

Преди известно време един наш приятел казваше: „Витоша – едновременно толкова близко и толкова далеч“. Може би именно някаква подобна мисъл е вдъхновила Лидл България да стартира и продължава да поддържа велолинията до домашната планина на Софиянци.

Днес те могат да кажат гордо: над 36 000 човека ползват „Зелена линия Витоша“ и „ВелоВитоша“ на Лидл за 5 години! След приключване на летния сезон Лидл отчетоха огромен интерес към Зелена линия Витоша и ВелоВитоша – над 36 000 човека са ползвали безплатните автобуси до Витоша, изцяло финансирани от Лидл България за последните пет години.

И тази година столичани имаха възможност да се качат до местността Златните мостове във Витоша с безплатните автобуси на „Зелена линия Витоша“ за пешеходци. Автобусите се движеха всеки уикенд, от 4 юли до 27 септември, включително и през официалните празнични дни.

_MG_5588

„В навечерието на 5-тата си годишнина можем смело да твърдим, че проектът ни Зелена линия е изключително успешен. Интересът е огромен и резултатите го показват. Радваме се, че можем да осигурим комфортен превоз до най-голямото богатство на столицата – Витоша и по този начин да намалим потока от автомобили и замърсяване към планината.” – споделят от Лидл България.

Освен линията за пешеходци, Лидл успешно развива и автобусните линии за велосипедисти – ВелоВитоша. През 2015 година от компанията пуснаха и втора линия за феновете на колоeзденето. Така маршрутите на велоавтобусите бяха два през изминалото лято – КС “Хладилника”, през “Бай Кръстьо” до х. Алеко и от Национална Спортна Академия до с. Железница.

В подкрепа на велолюбителите, Лидл се включи активно в първото Ендуро състезание на Витоша – Home Mountain Enduro Cup. Голямата награда за победителя Иван Колев беше „уайлд кард“ и финансиране от Лидл България на участието му във финалния кръг на Световните ендуро серии, което предстои този уикенд (3-4 октомври) във Финале Лигуре, Италия.

_MG_5621

На огромен интерес се радваше и друга интересна инициатива на Лидл България, която стартира в началото на август. В рамките на активностите на веломанияците, компанията стартира инсталация, заснемаща спусканията на колоездачите. Видео инсталацията Вело Линия, съставена от четири камери, държеше под око близо два месеца всяко спускане на велосипедистите на Витоша. Тя беше разположена на една от пътеките, предпочитани за спускане от планинските колоездачи, малко над началната станция на лифта “Бай Кръстьо”. Дотам стигаше единият маршрут на безплатната ВелоВитоша. На сайта на инициативата www.veloline.bg за сезона бяха качени над 225 видеа, заснели запомнящи се спускания и екстремни каскади.

1

*Източник на информацията – Pure Communication

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори