400 колоездачи на велообиколката на Благоевград

Над 400 колоездачи се включиха във велосипедна обиколка на Благоевград в четвъртък, 07.05.2015 г., предаде сайтът на Природо-математическата гимназия в града.

Източник – http://pmg-blg.com/

Шествието е част от съпътстващите събития по повод Третата глобална седмица за пътна безопасност на тема „Децата и безопасността на движението по пътищата“ с официално лого „Спаси живота на децата“ и е организирано от Регионален инспекторат на образованието – Благоевград, сдружение „Велоклуб Благоевград“, Община Благоевград, КАТ „Пътна полиция“ – Благоевград, Младежки общински съвет по наркотични вещества. „Пожеланието е да стимулираме нашите деца да спортуват. Да не се отдават на пороци като наркотиците.“ – разказват организаторите.

fiz 2

Източник – http://pmg-blg.com/

Велошествието премина по бул. „Св. Св. Кирил и Методий“, бул. „Св. Димитър Солунски“, ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Христо Силянов“ (Джамията), ул. „Митрополит Борис“ и крайна точка пл. „Георги Измирлиев“.

На 22 септември 2015 г. ще се проведе следващото такова мероприятие с ученици, споделиха представители на Велоклуб Благоевград. Шествието ще бъде по случай „Европейския ден без автомобили“.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори