Велосезон 2015 беше открит в Пловдив с над 750 участници

В събота /4-ти април/ се състоя официалното откриване на велосезон 2015 в Пловдив. Откриването започна със записване за участие и раздаване на стартови номера още в 10часа пред кметството на район Тракия, където дойдоха близо 400 колоездачи – малки и големи, семейства и спортни клубове, които заедно с легендарния български спортист Йордан Йовчев и кмета на район „Тракия“ г-н Костадин Димитров дадоха старт на откриването точно в 11 часа с велошествие по бул. ‘Освобождение’. 

Велошествието завърши в обновения парк ‘Лаута’, където появата на велосипедистите очакваха и останалите участници в откриването на велосезон 2015. Общият брой на включилите се в събитието надхвърли 750 участници.

В 11:30 ч. започна спортно-забавната програма в парка, организирана съвместно с община Пловдив район Тракия, Communicorp Group (БГ Радио, Радио Сити, Радио 1 Рок, Вероника), в рамките на която участниците се състезаваха в щафетни игри с велосипеди за възрастни и деца и състезание за смяна на велосипедна гума, а всички със стартови номера се включиха в томболата за спечелване на 10 велосипеда b’twin от Декатлон, както и още над 200 утешителни награди от спонсорите на събитието.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори