Велорали „Черни връх“

Назаем от hiperturshia.com

Автор на описанието на маршрута: Красимир Великов

Витоша: Близостта до София и достъпността ѝ правят тази планина една от най-населените с колоездачи. Позволява практикуването на всички стилове (вкл. шосе) и поради това предлага буквално десетки алеи, пътеки и пътечета.

Велорали „Черни връх“: „Събитие, което всеки по-опитен карач чака цяла година. Едно от най-трудните състезания в България – не толкова като терен, колкото като общо натоварване. Много от участниците носят и бутат и нагоре, и надолу, сипейки люти клетви към себе си (че са се записали) и към организаторите (че са ги пуснали). Траковете, посочени по-долу са два, като (1) е официалният, а (2) е вариант, преминаващ в края през т.н. „крива“ пътека – доста по-екстремно спускане, сечащо серпентините в гората…“

ТРАК 1:Velorali_Cherni_Vruh_2008_map

Източник – http://www.gps-tour.info/fr/92/detail.25730.html

ТРАК 2

gyiynoiklzdssswd_map
Дължина – 34.50 km. Денивелация: изкачване – 1,493 m;спускане – 1,493 m. 
 
Ниво: много високо – ако искате да карате и в двете посоки, ще ви трябва отлична физическа подготовка и много опит по планините.

GPS: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gyiynoiklzdssswd

За още интересни маршрути от българските планини, посетете http://www.hiperturshia.com/ или прочетете другите ни статии в секция „Маршрути“.
Видео:


* „ВЕЛОКАФЕ БГ“ ООД не носи отговорност за съдържанието, точността и коректността на описанието, gps-следата и състоянието на маршрута. Съветваме колоездачите да не надценяват уменията си и да избират подходящи за нивото им пътеки в планината. Ако имате някакви корекции или забележки по отношение на маршрута, нашишете го като коментар под статията или ни пишете на info@velocafe.bg

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори