Велорали Черни връх е на 3 октомври, записването започна

Записването стартира от 24 септември

На 3 октомври ще се проведе 12-ото издание на състезанието по планинско колоездене Велорали Черни връх, което се организира от DRAG. Състезателите ще бъдат изправени пред предизвикателството да изминат разстояние от 38 км с обща денивелация (изкачване и спускане) 3300 метра.

Записване

От 24 септември стартира и записването за велоралито. В срок до 16.00 ч. на 1 октомври (четвъртък) състезателите имат възможността да заявят участие в магазин DragZone, бул. България 7А и да получат индивидуален състезателен номер.

За състезанието

Велорали DRAG Черни връх е ежегодно състезание за планинско колоездене в дисциплина крос-кънтри. За 12-а поредна година състезанието, организирано от велосипеди DRAG, привлича най-смелите колоездачи на България да изкачват Черни връх и да го спускат обратно. Състезанието се счита за изключително тежко в тази дисциплина, предвид многото екстремни участъци с естествени препятствия като корени, камъни, кал, гъста трева, рекички и стръмни баири. Трудно и зрелищно е спускането под Черни връх. Състезателите са подложени на сериозно физическо натоварване, преминавайки с велосипеди през планинския терен. През годините категория „Мъже” се е утвърдила като една от най-оспорваните титли. По-бързите претенденти успяват да преодолеят трасето за по-малко от 3 часа. Състезанието се организира за 12-а поредна година от фирма Веломания ЕООД, производител на велосипеди DRAG, и се провежда с подкрепата на Софарма АД.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори