Велопоходът против трафика на хора стартира от София

Днес малко след 10 часа на площад „Александър Батенберг “ бе даден старт на международния велопоход против трафика на хора. Участниците ще изминат разстоянието от София до Лондон, където се очаква да пристигнат на 16 октомври.

Целта на велопохода е да се обърне повече внимание на проблемите, свързани с трафика на хора и датата 16 октомври съвсем не е случайна – това е световният ден на борбата с трафика на хора. Маршрутът, който колоездачите ще изминат, се смята за един от най-трудните в Европа.

На откриването имаше представители на Министерството на външните работи, на Министерството на младежта и спорта, както и заместник кметът на столична община д-р Петър Чобанов. Всеки желаещ имаше възможност да потегли с участниците във велопохода и да ги изпрати до Южния парк, където имаше организирани множество демонстрации и инициативи.

Любопитна бе гледката по булевард „България“, където в един момент от едната страна караха велосипедистите, а от другата тичаха участниците в Маратона на София.

От Южния парк походът пое към сръбската граница като и до там колоездачи-ентусиасти съпровождат участниците.

Мотото на кампанията е „Свободата не се продава. Нека заедно спрем съвременното робство!“

Вижте снимки от събитието ТУК

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори