Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия

За трета поредна година Българска асоциация по хемофилия организира велопоход „ЗАЕДНО“ в подкрепа на хората с хемофилия. Той ще се проведе на 21 април от 11 до 13 часа в 4 града едновременно – София, Пловдив, Варна и Бургас.

Асоциацията ежегодно отбелязва Световния ден на хемофилията на 17 април с различни публични събития, които целят да информират обществеността за характера на заболяването и да подкрепят хората с вродени нарушения в кръвосъсирването и техните близки.

Ето какво споделят още организаторите:

В тази слънчева пролетна събота ви очакваме да покараме “ЗАЕДНО” в София и по този начин да докажем, че *СПОДЕЛЯНЕТО Е СИЛА*, ЗАЩОТО….
👉когато човекът е сам и държи знанията и уменията за себе си, не би могъл да постигне дори личните си цели.
👉Когато си споделяме информация и знание, сме по-компететни, отговорни и сплотени…
👉когато сме сплотени, имаме силата да променим статуквото и да разрешим належащите проблеми.
👉когато повече хора се обединим в една обща кауза, отговорните институции също се вслушват, чуват и биха се включили в каузата заедно с нас!

С кампанията под надслов “Споделянето е сила” и велопоход “ЗАЕДНО” призоваваме всички отговорни лица: здравни институции, правителство, неправителствен, публичен и частен сектор, както и цялото общество да се обединят в името на една обща кауза!

Целта е всички да започнем да си споделяме по-целево и ефективно: знание, умения, ресурси и подкрепа, с което да постигнем подобряване в лечението и качеството на живот на всички хора с хемофилия.
Ако всеки от нас стане по-отговорен и толерантен към себе си и другите около себе си, болните и здравите хора ще могат да водят един по-пълноценен и смислен живот “Заедно”!
***
Колоезденето е един от двата препоръчителни спорта за страдащите от хемофилия (плуването е другият) и именно заради това каним вас – хора от всички възрасти, за да демонстрираме съпричастност и да предизвикаме по-висшите институции да я проявят заедно с нас!

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори