Каране „На края на цивилизацията с велосипеди“ на 17.05

Снимка: Kaloyan Asenov

Снимка: Kaloyan Asenov

Нашите приятели от  Младежкият Клуб по пешеходен и вело туризъм организират едно приятно събитие тази неделя, 17-ти май – „На края на цивилизацията с велосипеди“ по маршрута Габровдол – Ерул – Габровдол (Пернишко). Срещата е в 8:30 на автогарата в гр. Перник или 9:20 на центъра на Габровдол. Тръгването е в 9:30 от центъра на село Габровдол. 

Ниво на натоварване: високо. Дължината на маршрута е около 85 km. с денивелация около 1500 м., пътят в по-голямата си част е асфалтов, има и лесни черни пътища, а само към 6 km. е неподдържан черен път. Нивото на техническа трудност е ниско, а трасето е подходящо за планински велосипеди. Задължително е да имете каска, резервна гума и съд за вода. В селата, през които се минава, няма работещи магазини. Профил на трасето: 

Профил

„Какво ще видим – затънтен край в майски разцвет, музея на киселото мляко и на бусинската керамика, една-две църкви, една-две крепости, някое светилище и въобще за всеки вкус по нещо. Плюс здраво натоварване.“ – разказват организаторите.

Ако решите да се включите в транспорта до мястото, можете да пишете в специално създадения за целта документ. Водач: Калоян Асенов, телефон: 0898-809-750. 

Нова и допълнителна инфорамция можете да откриете във Фейсбук събитието.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори