„Велообиколка на Априлци“ – ново попълнение в календара

„Младежки клуб по пешеходен и велотуризъм“ и Тур клуб „РеМарк“ организират за първи път тази година Велосъстезание в град Априлци на 23 май 2015 г. в дисциплината крос-кънтри. Ние от Велокафе ще бъдем медиен партньор на събитието.

Състезанието ще представлява кръгова обиколка около град Априлци и село Скандалото, дължината е около 35 км, като по-голямата част е по коларски пътища, но има и няколко километра по асфалт.1538767_810461929040294_367704440622573633_n

Очаквайте скоро повече подробности за велосъстезанието в Априлци по чудните пътеки из стари махали, букови гори, зелени поляни и слънчеви баири.

 

Байканджиите по пътеките на Балканджиите! През цялата обиколка ще се наслаждавате на уникални гледки към Централен Балкан – любимия връх Марагидик, първенеца Ботев, величествения Голям Купен!

Състезанието е подходящо и за начинаещи любители на планинското колоездене.

За участие в надпреварата ще има минимална такса в размер на 10 лева, която ще може да се заплати онлайн и на място. Организаторите търсят и спонсори, които да осигурят награди за участниците.

Очаквайте скоро още информация за регистрация на участниците, както и подробности за маршрута.

Предварителна Програма:
Настаняване на участници и гости – 22 май /петък вечер/:

В къщи за гости и хотели по предварителна резервация с 50% отстъпка за участниците /за 1 или 2 нощувки – по избор/

Провеждане на състезанието – 23 май – старт от площада в кв. Острец, 10:00 ч.:

1.     Регистрация на участниците / ще започне още от петък вечер/. Всеки участник получава номер и карта с маршрута. Подписване на декларация

2.     Стартиране

3.     Финал – Връчване на грамоти на всички финалисти и награди, в 2 категории – мъже и жени – веднага след състезанието. Награда за най-млад и най-възрастен участник.

4.     Вечерта  – парти на откритоза всички участници и зрители/гости

24 май /неделя/ Посещение на девическия манастир „Св. Троица“ в кв. Ново село /екскурзоводска беседа/ и провеждане  на поход /пешеходен/ до Видимското пръскало – за участниците и гостите на състезанието.

Състезанието ще бъде напълно природосъобразно: без – отпадъци и пластмаса за еднократна употреба; със – здравословна храна на пунктовете и устойчива маркировка. Очаквайте скоро повече информация за идеята „състезание без боклук“.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори