Велоеволюция ще преброява велосипедистите в София

 

През 2012 година за последно в София бе преброено колко велосипедисти има из столицата. Сега нашите приятели от сдружение „Велоеволюция“ организират ново голямо броене на вело ентусиастите, а за целта търсят и доброволци.

Преброяването на велосипедните потоци ще се извършва през май, юли и октомври по методика за транспортни преброявания, а резултатите, както тези през 2012-а, ще бъдат използвани от проектанти, изследователи, студенти и всеки друг, който иска промени във велосипедната инфраструктура на града.

Прочетете цялото съобщение за преброяването на „Велоеволюция“:

Велосипедните потоци в София преброихме през 2012 г. Оттогава минаха две години през които улиците продължиха да се пълнят с велосипедисти. Кои сега са най-натоварените маршрути? Ползват ли се велоалеите? Кои са горещите точки с нужда от промени в полза на велосипедистите?
Отговорите ще получим след голямото броене за 2015 г. Това отново е инициатива на Велоеволюция, за която изцяло ще разчитаме на доброволци. За включване в доброволческия тийм-биринг вижте тук.

Самото преброяване на велосипедните потоци ще се извършва през май, юли и октомври по методика за транспортни преброявания. Това гарантира, че резултатите ще са съпоставими с други данни за трафика в София.

Резултатите от преброяването през 2012 г. и досега са ползвани от проектанти, изследователи, студенти, а и от самите нас в обосновките за искани промени във велосипедната инфраструктура. Данните за натоварванията са категорично в полза на:

  • продължение велоалеята по бул. Цар Борис III през Руски паметник
  • промени в организацията на движение за велоалеята по бул. Евлоги Георгиев и връзките й с Борисова градина
  • добавяне на нови трасета в промяната Общия устройствен план на София.

Очакваме с новото преброяване на велосипедните потоци тези изводи да се потвърдят, а и да се допълни картината за трафика през Лъвов мост, към Южен парк, от квартали към центъра и др.

Може да станете част от преброяването като:

  • вело-преброител
  • помагач за анализ на данните
  • финансов и организационен гръб
  • велосипедист от народа

Отразете помагаческия си ентусиазъм тук и очаквайте голямото броене!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори