VELOCITY отново организира велопоход от София до Шипка за 3 март

Колоездачен клуб VELOCITY за поредна година организира велопоход от София за традиционното изкачване на връх Шипка.

Всяка година на 3 Март стотици колоездачи от всички кътчета на Родината ни се отправят към центъра на България, за да отдадат чест на загиналите в борба за свободата на Отечеството.

КК Велосити канят всички софийски колоездачи да се включат в похода, който ще потегли ден по-рано от столицата и ще изминат 200-километровото разстояние до язовир Копринка, намиращ се до гр. Казанлък.

В помощ на колоездачите ще бъде организиран автомобил, който да пренесе багажа на участниците до крайната точка, за да се чувстват по-комфортно.

Всеки желаещ може да погледне събитието във Фейсбук и да заяви участието си.

Ако се двоумите, можете да прочетете следния текст:

Безброй причини да отидеш до Шипка с колело

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори