Велоалея ще свързва Пловдив и Пазарджик?

Велоалея, която да минава край брега на Марица, ще свърже Пловдив и Пазарджик. Тази амбициозна задача имат областните управи на двата града, а бенефициент на европейската помощ ще е община Стамболийски, информира вестник „Марица“.

След реализирането на проекта поречието между двата областни центъра ще се превърне в най-големия подобен атракцион на Балканите.

„По моя инициатива и в партньорство с колегите от Пазарджик техническата документация вече се подготвя, а съвсем скоро ще бъде осигурено финансирането“, обясни областният управител Здравко Димитров. „Проектът ще има важно значение за развитието на туризма в района.“

Заедно с велоалеята на няколко места по коритото на реката ще бъдат изградени кътове за почивка и пикник, както и места за спорт на открито.

Предвижда се още изграждане на трасета за колоездачи в Стамболийски, които също ще бъдат свързани с голямата крайречна велоалея. До нея могат да бъдат продължени и вече изградените съоръжения в Пловдив.

Пловдив с проект за 20 км велоалеи в коритото на река Марица

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори