В Лондон с революционна идея за велоалеи във въздуха

 

Често пъти големите градове не могат да изградят велоалеи, защото практически няма място, където те да бъдат направени. Такъв е и случаят в Лондон, където обаче са на път да намерят изобретателен начин да преодолеят тази пречка.

Архитектът Норман Фостър представи един любопитен проект как колоездачите в града да не пречат на останалия транспорт както и обратното, а именно – велоалеи във въздуха. Проектът се казва SkyCycle и идеята е велоалеите да бъдат изградени над железопътните релси в града. Така алеите няма да заемат място, а ще се простират върху съществуващата градска железопътна мрежа. Те ще са дълги над 209 километра и ще имат над 200 точки за достъп.

„Ако градът продължи да се разраства, ще са нужни нови варианти за придвижване и ще е хубаво да има добра материална база за велосипедисти“, сподели Сам Марин от Exterior Architecture пред „The Guardian“.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори