Три дни на Пан, втори етап: Модоло спечели битката на спринтьорите

 

Саша Модоло (Lampre-Merida) спечели битката на спринтьорите във втория етап на „Три дни на Пан“, побеждавайки Арно Демар (FDJ) и Александър Кристоф (Katusha).

Максимилиано Рикезе изведе перфектно своя съотборник 250 метра преди края и така даде на Модоло свободно пространство, за да завоюва петата си победа за сезона.

„Премина както бе планирано. Имах Чимолай и Рикезе с мен и Рикезе свърши страхотна работа за извеждането ми. След това можех само да спечеля. Всъщност не очаквах много днес, тъй като не мислех, че ще имам краката за победа след уикенда“, каза Модоло.

Арно Демар прекара последните метри рамо до рамо с Герт Стеегманс (Omega Pharma-QuickStep), след което се залепи зад Модоло, но не успя да го изпревари. Фаворитът във втория етап Марсел Кител остана осми.

Стеегманс пък взе секунди бонус от междинните спринтове и така оглави генералното класиране със секунда пред Оскар Гато (Cannondale).

Спечелилият по погрешка първия етап Петер Саган очаквано не си даваше особено зор, пазейки сили за Обиколката на Фландрия в неделя и в края на първата обиколка изоставаше с повече от 9 минути, след което реши да се откаже от по-нататъшно участие.

Трима колоездачи в лицето на Гийом Ван Кейрсбулк, Ники Терпстра и Гато се откъснаха от групата при оставащи 23 км, но 3 км преди края бяха настигнати. Все пак Терпстра също взе бонус секунди от междинните спринтове и се изкачи на четвърто място в класирането с пасив от 5 секунди.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори